|
Post by EU Administrator on Jun 3, 2007 17:00:03 GMT -5
Obrazložite svoj odgovor, a i ne morate ako ne želite.
|
|
|
Post by Eunija on Jun 4, 2007 12:05:55 GMT -5
Nisam iz više razloga. Jednostavno Hrvatskoj nije mjesto u EU. Naši su se borili za slobodnu Hrvatsku i sada kada je imamo želite ući u još veći i crniji "savez". O prodaji Hrvatske da ne govorim.
|
|
|
Post by hillard on Jun 4, 2007 17:12:58 GMT -5
Bok svima...eto novi san ovdi i tak to.... zamisli.... Glasa san da san za ulazak iz sljedecih lipih razloga.... EU je jako dobra zamisao, zapravo nista novije od SAD.... Hrvatska je mala zemlja koja je tek u recimo nekom razvitku... Virujem da je na jako dobrom putu, jer je bila sto znamo i svi, stvarno u losoj situaciji '91... Dakle nase zdravstvo kako takvo stvarno nije lose, nase skolstvo opet nije lose, policija vosja, ubiti taj cili drzavni sklop se gradi na nekom balansu i ravnotezi...Politicka struktura nam je svima poznata... e pa vako idemo redom.... u EU mozemo dobiti nista vise nego individualno dobro... Dakle nekima ce biti dobro, a nekima lose... Neznam zemlju u kojoj je sve do kraja dobro.... Mi ne zivimo u doba Socijalizma, di se drzava skroz brinula za svakog svog covika. DAnas je situacija kako se ko snadje. EU nam nemoze nista pruzit vise od onoga sto mozemo mi sami sebi, ali ipak otvaraju nam se neka druga vrata.... Zapravo Skolski sistem ce sigurno prosiriti svoje granice (bit ce jednostavnije otici da se ljudi obrazuju na nekim uglednim fakultetima) radna mista su nam veca, Turizam kao nove clanice ce se naravno puno povecati jer se ukida pdv na strance pa i na strani kapital, dakle cista ekonomska situacija mora biti bolja. Je tesko znamo svi, njemacka je nagrabusila, ali ak joj je tako lose sto ije izasla? Francuska je isto nagrabusila pa nije izasla.... A zasto su nagrabusili??? jednostavno je... Sto mislite iz kojih zemalja ide najveci novcani kapital za pomoc novim polurazvijenim clanicama EU??? Najvise iz Engleske, Francuske i Njemacke.... Dakle sasvim je jednostavno... Po meni se ljudi i netribaju opterecivati privatizacijom bar ne kad budemo u EU.... npr, mislite da su sve francuske tvrtke ubiti francuseke? NISU. KINA IZRAEL RUSIJA AMERIKA i mnoge druge drzave su vlasnici bar 50 % trzista...a kako ono funkcionira.... Opet jednostavno placa se redovit porez drzavi, a odatle opet ide u EU budzet.... DAkle EU nije losa bar sto se tice strateskog pojma ekonomije. Zamisljeno je da Evropa kao najstariji kontinent bude najrazvijenije podrucje,a to jedino moze bit udruzivanje i bokacenjem na racun drugih zemalja koje su van EU.... i na kraju da ta privatizacija se svede na EU privatizaciju, tj da vlasnici tvrki budu samo EU zemlje, ali opet na bilo kojem podrucju evrope.... Evo kako sistem funkcionira..... Balkan.... Ko je gazda na balkanu??? naravno MI kako... imamo nase firme u Crnoj Gori, Srbiji, pa sada se ide i na Kosovo. Evo i Zasto..... U pitanju je obostrana dobit.... ako je nase trziste zasiceno, onda Hrvatska ulaze u druge zemlje, kojima mi placamo razne troskove ( ima ih bar 50% od ukupne dobiti) a ostalih 50% ide nama.... To je npr neka tvrtka koja ovdi nebi funkcionirala jer je zasiceno trziste i onda cjelokupna dobit svih tvrtki u cjeloj hvatskoj iznosi ne vise od 5-7%...... eto iz ovoga se moze sta zakljuciti.... SAMO INTERES. ako ga svi imaju, onda ajmo i mi ) To bi bilo to.... dakle ZDRAVSTVO SKOLSTVO RADNA MJESTA to sve dobijamo.... za sta inace ljudi prosvjeduju? najvise za to... mislim da EU ipak kolko tolko to moze vise pruzit.....
|
|
|
Post by brainwash on Jun 4, 2007 17:20:43 GMT -5
pozdrav i dobrodosao....
Hrvatska nije francuska niti njemacka, tj neka gospodarski jaka zemlja koja moze obrtati kapital...a ako nema kapitala razmjenjuju se neka druga dobra, obala i otoci. dakle, svaka usporedba vec tu prestaje, nagrabusili smo mi svakako.
|
|
|
Post by EU Administrator on Jun 4, 2007 17:22:57 GMT -5
Možemo se nadati da će tako biti. Činjenica je da Hrvatska nije spremna za ulazak u EU. Cijene će nam se dignuti, a plače ostati iste. Kada budu spremni pratiti EU onda neka i uđu. Što je s uvoženjem junk food-a u Hr. pored naše zdrave hrane koju sami proizvodimo? voze strano, a naši poljoprivrednici svoje proizvode bacaju jer nema tko kupit od njih. Ima tu dosta rupa koje treba zakrpati i trebala bi naša vlada stvoriti stav i nekim stvarima reći NE Europskoj Uniji kao i Slovenci, a ne plesati kako ovi sviraju.
|
|
|
Post by hillard on Jun 4, 2007 17:27:25 GMT -5
Otoci i onako individualno nisu nasi, prodaja otoka po mojoj informaciji nije prodaja vec IZNAJMLJIVANJE, sto daje nama korist.... Politika se svodi na stari sistem ROBA za ROBU dakle, nije nista besplatno.... nesto se mora ulozit radi dobrobiti..... evo jednog primjera iz Crne Gore... Postoji otok koji je bio iznajmljen Francuskoj 40 godina... Na otoku su izgradjene obicne montazne kucice za turiste.... Tadasnji priliv turistickog kapitala je bio ogroman jer je bilo i ogrobna reklama za "FRANCUSKI" otok u Crnoj Gori..... otok je vracen prije 14 ili 15 godina i turista nema vise
|
|
|
Post by Eunija on Jun 4, 2007 17:34:44 GMT -5
Točnost ove informacije ne znam, ali znam da mi ju je dala osoba koja je jedno vrijeme radila u "tajnoj" državnoj službi. Kaže da je Hrvatska država u velikim novčanim dugovima koje ne može isplatiti i da je Engleska, Francuska i Italija pritišću i da bi vratili dug prodaju državu...više je poklone nego prodaju.
|
|
|
Post by hillard on Jun 4, 2007 17:36:13 GMT -5
Re na post od EU Administrator Mi uvozimo tudjie proizvode jer mi to zelimo...Ko nas tjera da kupujemo KECHUP iz italije? Barila umaci? niko nas nije prisilija na to... da ih narod ne kupuje, virujte da bi se povukli sa naseg trzista ) Opet ponavljam... Ako nema zarade, nema ni interesa... nasi proizvodi svuda po bosni.... zasto? ? ZARADA koja omogucava sta? Omogucava nasim ljudima bolju situaciju evo i kako...npr GAVRILOVIC.... Radnici tvrtke imaju pravo na ljetovanja, godisnje, 1000 nekih bonusa.... Zahvaljujuci cemu? Nicem drugom nego dobroj zaradi.... opet jednostavan primjer.... SPLIT uzmite dva kafica F kaffe na rivi i Formula na Primi 3 Radnici F caffe imaju placu od 4500-5000 i veliki broj radnika Radnici Formule..... LOL 80 kuna dnevnica..... Dakle ajmo i mi kao zemlja nac super LOkaciju na trzistu, otvorit 10 reona i imat nase lipo trziste....
|
|
|
Post by Eunija on Jun 4, 2007 17:38:06 GMT -5
Stvar je u tome da će EU Hrvatsku iskoristiti ne Hrvatska EU
|
|
|
Post by brainwash on Jun 4, 2007 17:38:07 GMT -5
Točnost ove informacije ne znam, ali znam da mi ju je dala osoba koja je jedno vrijeme radila u "tajnoj" državnoj službi. Kaže da je Hrvatska država u velikim novčanim dugovima koje ne može isplatiti i da je Engleska, Francuska i Italija pritišću i da bi vratili dug prodaju državu...više je poklone nego prodaju. informacija je i vise nego tocna, o tome smo raspravljali jos u srednjoj skoli na satovima gospodarstva...ma samo pogledaj sta se desava i sve ce ti bit jasno
|
|
|
Post by Eunija on Jun 4, 2007 17:38:52 GMT -5
Točnost ove informacije ne znam, ali znam da mi ju je dala osoba koja je jedno vrijeme radila u "tajnoj" državnoj službi. Kaže da je Hrvatska država u velikim novčanim dugovima koje ne može isplatiti i da je Engleska, Francuska i Italija pritišću i da bi vratili dug prodaju državu...više je poklone nego prodaju. informacija je i vise nego tocna, o tome smo raspravljali jos u srednjoj skoli na satovima gospodarstva...ma samo pogledaj sta se desava i sve ce ti bit jasno "Sve što smo vrijedno imali smo prodali, a ostalo poklonili."
|
|
|
Post by brainwash on Jun 4, 2007 17:41:13 GMT -5
hillard: postoji nesto sta se zove vanjsko trgovinska razmjena, potpisan sporazum koje su drzave duzne postovati....a to znaci da je jedna drzava obvezana uvoziti proizvode druge drzave u koju izvozi
|
|
|
Post by hillard on Jun 4, 2007 17:45:37 GMT -5
RE na Eunija Hrvatska je u dugovima.... a to je normalno jer ipak smo bili u ratu.... i ipak je tribalo nasu zeblju brzo oporaviti, a neznam ni jednu na svjetu di je cjelokupna tranzicija zemlje izvrsena u samo 15 godina? ? Nas dug ce se otplatiti sasvim jednostavno.... RATAMA.... Mi dugujemo direktno Medjnarondom monitarnom Fondu iz kojeg nam je pristigao novac....dakle cisti medjudrzavni bankarski sistem. mi taj dug vec otplacujemo i putem drugih NE Hrvatskih banaka ciji su clanovi dosta ljudi..... Tako sistem funkcionira
|
|
|
Post by Eunija on Jun 4, 2007 17:47:14 GMT -5
Tako bi trebao funkcionirati
|
|
|
Post by hillard on Jun 4, 2007 17:48:17 GMT -5
brainwash Vanjska trgovinska razmjena ne funkcionira ak nije na dobroj prodaji..... Vidit cemo koliko ce se zadrzati Coca Colla ZEERO dajem im rok od 2 godine da ce se povuci sa trzista Niko ne garantira prodaju..... Tako da sporazum je samo DOZVOLA a ne i GARANCIJA
|
|