|
Post by EU Administrator on Jun 3, 2007 18:09:17 GMT -5
''Govore nam da štit služi protiv iranskih raketa. Ali Iran nema rakete takvog dometa! Dakle, služi protiv Rusa', kaže ruski vođa na početku novog hladnog rata. Arsenal okreće na Europu.
RIM - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će ruske nuklearne rakete usmjeriti prema Europi ako SAD nastave s planom postavljanja proturaketnog štita, među ostalim i u Poljsku i Češku.
"Ne upotrebljavam riječi s medenog mjeseca", rekao je Putin u intervjuu za talijanski list Corriere della Sera, ističući da se broj američkih baza u Europi povećao.
Ruski predsjednik opovrgnuo je početak novog hladnog rata, ali je optužio Washington da nije slušao savjete Moskve. "Da su se poslušali naši savjeti, SAD ne bi napao Irak", rekao je Putin.
"Nama se govori da novi američki štit služi protiv iranskih raketa, ali ne postoje iranske rakete s takvim dometom. Evidentno je onda da se te novosti odnose na Ruse", rekao je Putin.
Ruski predsjednik je u razgovoru za njemački Der Spiegel izjavio da će s postavljanjem proturaketnog štita "komponente američkog nuklearnog sustava prvi puta u povijesti biti u Europi" te da će "strateška ravnoteža u svijetu biti poremećena".
"Da bismo je obnovili, morat ćemo stvoriti sustav koji će nadmašiti to američko oružje", najavio je Putin.
net.hr
|
|
|
Post by Secret Face on Jun 5, 2007 5:56:48 GMT -5
naravno ono sto svit triba je jos oruzja...pff
|
|
|
Post by Eunija on Jun 5, 2007 6:15:47 GMT -5
Putinu je malo ego uvrijeđen pa odma prijeti.
|
|
|
Post by brainwash on Jun 5, 2007 8:04:28 GMT -5
trebamo shvatiti da su ovo samo umjetno stvorene krize sa nekim ciljem...nista nije slucajno
|
|
|
Post by Eunija on Jun 5, 2007 8:40:21 GMT -5
To definitivno. Možda scenarij ide ovako: Europa pravi probleme oko NATO-a i sada će Rusi malo prijetit da se svi sakriju ispod krila NATO pakta...woooow kako romantično
|
|
|
Post by petra00 on Jun 5, 2007 13:38:26 GMT -5
uvik san znala da su ovi Rusi ludi,al uvik me nanovo iznenade. A ja mislila uskoro proc transibirsku prugu,ha ha ha
|
|
|
Post by brainwash on Jun 5, 2007 13:41:14 GMT -5
dobrodosla....
ma bjezi od njih.....al transsibirska se treba dozivjeti...
|
|
|
Post by Eunija on Jun 5, 2007 13:45:36 GMT -5
Izgleda da nam Putin dolazi u Hr. a mi kao ulazimo u NATO
|
|
|
Post by brainwash on Jun 5, 2007 13:46:25 GMT -5
jep, izgleda....oce li platit kavu?
|
|
|
Post by Eunija on Jun 5, 2007 13:48:27 GMT -5
Mi svih primamo, i jednu i drugu stranu koje su u "ratu" hehe Može samnom na piće pa da vidim kakvi su im planovi
|
|
|
Post by brainwash on Jun 5, 2007 13:52:10 GMT -5
ako plati kavu, moze doc
|
|